Am inceput sa fotografiez undeva pe la 12 ani (prin ’87), cand mi-am achizitionat un aparat SMENA 8M si am inceput sa fac poze de placere.
Apoi incet, incet pozele s-au transformat in fotografii si fiecare fotografie spunea o poveste.
Asa am devenit fotograful familiei la evenimente, in perioada aceea avand in familie foarte multe nunti si botezuri . Aceasta succesiune de evenimente m-a facut sa imi doresc sa intru mai mult in tainele fotografiei de eveniment si nu numai.
Mai tarziu in liceu am devenit fotograful claselor din aceeasi generatie cu mine, fotografiind mai multe clase din liceu. In week-end pentru mine era o placere iar pentru parinti un calvar pentru ca ocupam baia pe toata durata acestuia transformand-o in laborator foto. Acolo am descoperit primul „photoshop” cu ajutorul expunerii, a revelatorului si fixatorului (prietenii stiu de ce). Plecand in armata s-a produs o ruptura intre mine si fotografia de eveniment, ramand doar cu fotografiile de familie care ma multumeau pentru moment. Timpul si conjunctura insa m-a reintrodus ca si cameraman de eveniment pentru inca 7 ani, iar din 2007 am revenit la vechea mea pasiune „fotografia”, doar ca acum totul este in era digitala.
Fotografia de eveniment eu o impart in mai multe tipuri de fotografie:
- Fotografia „Artistica” – sesiune foto care se desfasoara in parc sau intr-o locatie atent aleasa impreuna cu mirii cu mult timp inaintea evenimentului.
- Fotografia „Fotojujnalistica” – este fotografia ce se obtine pe toata perioada evenimentului, sunt instantanee ce au ca scop imortalizarea momentelor speciale ale evenimentului, asa zisa vanatoare de sentimente.
- Fotografia „De prezenta” – este fotografia in care apar rudele in grupuri mai mari sau mai mici, „poze” pentru care fotograful ii aseaza pe cei implicati in sesiunea foto.
Pentru ca imi doresc sa fac cat mai multe fotografii si cat mai putine poze, astept de la protagonistii sesiunilor foto de orice natura sa fie odihniti, receptivi la sfaturile mele, sa radieze de fericire si iubire. Acordati-mi cel putin 1 ora pentru sesiunea artistica (fara deplasare)pentru a fi OK sau 2 ore (fara stres) pentru a fi perfect. Credeti-ma fotograful nu este bine sa fie stresat de timp la sesiunea artistica, fotografia va arata bine doar daca veti fi relaxati, nu stresati de timp. Nu doriti sa aratati suparati in cele mai importante si mai frumoase poze din viata, poate. In rest … lasati in seama mea si totul v-a fi bine.
Fotografia ingheata clipa pentru eternitate, o așeaza intre patru laturi si spune o poveste. O fotografie care nu spune o poveste …. este doar o poza. Din pacate prea multi dintre „fotografi” sunt doar „pozari” si atat.
Sunt clipe care nu trebuie date uitarii, sunt momente a caror existenta trebuie marcata si o putem face doar cu o fotografie bine facuta. Pentru ca memoria noastra e limitata, pentru că tinde sa selecteze doar un mic procent din ceea ce se intampla, avem nevoie de fotografii pentru a salva anumite momente, anumite etape din viata noastra, fie că e un eveniment oficial, organizat, fie ca e doar o zi frumoasa, sau pur si simplu plină de emotii.
Pentru cei care cred ca este usor sa faci poze si nu este decat o apasare de buton ii invit sa imi fie asistenti pentru o sesiune de eveniment (de dimineata, pana a doua zi de dimineata si apoi la procesarea fotografiilor) si sa vedem atunci daca mai au aceeasi parere in legatura cu fotografiile. Este usor sa faci poze, doar apesi pe buton, dar cand vine vorba de fotografii se schimba situatia. Nu cred ca la evenimentul tau special si poate unic in viata, vrei sa lasi o cunostinta care sa apese pe buton atunci cand crede el ca trebuie sa apese pe buton. Sunt sigur ca iti doresti ca evenimentul tau sa fie tratat cu respectul cuvenit unui moment unic in viata si sa ai un fotograf care sa stie fiecare moment in parte.
Nu cautati Fotograful cu cele mai noi aparate foto sau cele mai scumpe… pentru ca acei fotografi cauta sa compenseze lipsa de experienta sau inspiratie prin tehnica de ultima generatie. Dumneavoastra nu cumparati tehnica ci experienta cu care acel fotograf foloseste aparatura profesionala. Nici cele mai frumoase si „photoshopate” poze de pe site-uri, fiindca va veti alege cu fotografi care au luat poze de pe alte site-uri si le-au postat la ei in portofolii. Rezultatul va fi unul singur: fotografi care au aparatura dar nu stiu ce sa faca cu ea. Intrebati clientii din portofoliul fotografului sa vedeti gradul de multumire al acestora, vedeti pozele cat de „photoshopate” sunt si veti intelege nivelul acestuia. Cu cat pozele sunt mai „curate” cu atat fotograful este mai experimentat.
Sper ca am explicat suficient aceasta pasiune a mea si ca cele de mai sus v-au facut o idee despre cum trebuie ales un fotograf de eveniment si cred ca veti face alegerea perfecta pentru dumneavoastra in ceea ce priveste ofertele noastre pe FOTO sau pachetele complete pentru evenimentul dumneavoastra (nu ezitati sa ne contactati, va vom ajuta sa luati pachetul care vi se potriveste cel mai bine).