Traditii versus obiceiuri imprumutate

Timpul Trece Amintirile Raman !

foto Nunta Wedding

Traditii versus obiceiuri imprumutate

Traditii versus obiceiuri imprumutate

 

 Nunta reprezintă un eveniment extrem de important în viața unui cuplu. Ritualul căsătoriei este presărat cu simboluri, tradiții și superstiții ce pot deveni adevarate provocari pentru cei doi îndrăgostiți.

Chiar dacă nu ești o persoana superstițioasă cu siguranță îți dorești să pășești cu dreptul pe un nou drum alături de persoana iubită. Așadar, trebuie să te familiarizezi cu obiceiurile și superstițiile legate de momentul nunții și chiar să adopți tradițiile care îți par interesante

 

Ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat si ceva albastru.

 

Tradiția care spune că mireasa trebuie să poarte în ziua nunții ceva vechi, ceva albastru, ceva nou și ceva împrumutat provine din Anglia secolului XIX.

Exista o semnificatie pentru fiecare in parte. Astfel, “ceva vechi” poate fi o bijuterie a bunicii, o batista a mamei sau alta amintire de familie, simbolizand continuitatea familiei si a traditiei; “ ceva nou” (rochia de mireasa, o bijuterie noua) reprezinta prosperitatea viitorului, “ceva imprumutat” (o moneda, o esarfa) aduce noroc atat miresei, cat si celui care a imprumutat iar “ceva albastru “ (jartiera sau o floare) simbolizeaza fertilitatea miresei.

Atrage norocul de partea voastră, purtând cel puțin unul dintre aceste lucruri în ziua nunții.

 

Voalul miresei 

Dacă te-ai gândit că e mai bine să nu accesorizezi rochia de mireasă cu un voal, trebuie să iei în considerare si următoarele argumente pro.

Conform tradiției, voalul este un simbol al purității, acesta protejând mireasa în ziua nunții de duhurile rele ce doresc ruperea legăturii sale cu persoana iubită.

Cu cât voalul este mai lung, cu atât relația celor doi îndrăgostiți va fi mai trainică.

Nu este bine să probezi voalul fiind îmbrăcată în rochia de mireasă. De asemenea, nu trebuie să lași alte persoane să îl încerce înainte de data nunții.

 

Inelul de logodna 

a aparut ca marturie a dorintei mirelui de a-si lua in casatorie iubita, iar purtarea acestui inel pe al patrulea deget de la mana stanga este strans legata de corespondenta inelarului cu inima.

Jartiera 

a inceput sa coincida din ce in ce mai des cu acel “ceva albastru”, iar obiceiul ca nuntasii sa insoteasca cuplul pana in dormitorul nuptial unde mirele arata jartiera a fost inlocuit cu intrecerea cavalerilor de onoare pentru a o prinde, dupa ce mirele i-o da jos miresei cu dintii si o arunca catre multime. Cel care o prinde va urma la insuratoare.

 

Aruncarea buchetului miresei

Obiceiul aruncării buchetului provine din Anglia. Există o legendă conform căreia fetele nemăritate care au participat la o nuntă au dorit să păstreze  fragmente din rochia miresei cât și flori din buchetul acesteia pentru a le purta noroc în dragoste. De atunci, mireasa aruncă buchetul la sfârșitul nunții ca cea mai norocoasă dintre domnișoare să se căsătorească curând.

Exersează aruncarea înaintea momentului propriu-zis, pentru ca instantaneele de la nuntă să fie magnifice!

 

Rochia alba de mireasa 

a aparut ca obicei dupa ce regina Victoria a purtat la nunta sa cu regele Alfred o rochie complet alba. De atunci acest obicei a devenit unic in ceremonia nuptiala, simbolizand puritatea si gingasia miresei.

Există foarte multe superstiții legate de rochia de mireasă.

Cea mai cunoscută dintre ele este aceea că el nu trebuie să te vadă îmbracată în această rochie înainte de ziua nunții – acest lucru având ca rezultat destrămarea sigură a relației. Mai mult, se crede că nu este bine să faci poze îmbrăcată în rochie de mireasă înainte de marele eveniment.

O altă superstiție spune că nu trebuie să probezi rochia de mireasă complet accesorizată înainte de marele “DA”, pentru că astfel nunta nu va mai avea loc.

 

Bomboanele care se impart la cununia civila si religioasa 

semnifica dragostea si bucuria pe care mirii o impartasesc nuntasilor, precum si dulceata iubirii tanarului cuplu. Sunt obligatoriu in numar impar, pentru a purta noroc.

 

Imbracamintea domnisoarelor si cavalerilor de onoare 

are o semnificatie aparte. Se spune ca domnisoarele si cavalerii trebuie sa fie imbracati frumos, precum mirii, pentru a nu fi gelosi pe acestia. Conform traditiei, alaiul de cavaleri si domnisoare de onoare, asemeni unul scut, are datoria de a-i apara pe miri de spiritele rele care bantuie in ziua nuntii.

 

 

Ploaia în ziua nunții

Ploaia în ziua nunții este considerată a fi un semn de bogăție pentru proapătul cuplu de îndrăgostiți. Așadar, trebuie să vă bucurați dacă ziua nunții va fi una ploioasă și să nu vă îngrijorați din cauza detaliilor care ar putea să fie influențate de condițiile atmosferice. Mai mult, apariția unui curcubeu pare a fi un semn definitoriu pentru un destin fericit.

Un fundal cenușiu și stropii fini de ploaie pot crea un cadru romantic și inedit pentru fotografiile de nunta.

Nunta reprezintă un eveniment extrem de important în viața unui cuplu. Ritualul căsătoriei este presărat cu simboluri, tradiții și superstiții ce pot deveni adevarate provocari pentru cei doi îndrăgostiți

 

Aruncarea boabelor de grâu și orez la ieșirea din biserică

Conform tradițiilor românești, obiceiul aruncării boabelor de orez și de grâu la ieșirea din biserică este unul extrem de important.

Acestea nu trebuie să fie înlocuite cu confetti sau petale de flori, chiar dacă poate părea o variantă mai simplă și mai adecvată pentru albumul foto de nuntă. Motivul este semnificația boabelor de grâu și orez: viață îmbelșugată și fecunditate. În plus, zgomotul produs de căderea boabelor alungă spiritele rele ce vor să distrugă armonia cuplului.

Așadar, nu trebuie să te ferești în momentul în care te vei afla sub o ploaie de boabe de orez sau grâu, chiar dacă nu pot fi îndepărtate cu ușurință din părul tău proaspăt coafat.

 

Perlele în ziua nunții

Se crede că nu este bine ca mireasa să poarte perle în ziua nunții, acestea fiind simbol al suferinței. Această superstiție își are originile în procedeul anevoios prin care se formează perlele în interiorul scoicilor.

Dacă ești o fire superstițioasă dar îți dorești foarte mult să porți un colier fin de perle, alege varianta realizată din imitațiile acestora.

 

Luna Mai

Se spune că cei care aleg această lună pentru a se căsători nu vor avea parte de o căsnicie lungă și fericită, iubirea lor destrămându-se la fel de ușor cum dispar florile de mai.

Desigur, acest lucru nu a fost dovedit încă științific – existând șanse ca nunta în luna mai să fie nu numai învăluită în parfumul celor mai frumoase flori, dar și una care să dureze o veșnicie!

 

Lacrimile

Conform unei superstiții lacrimile vărsate de mireasă în ziua marelui eveniment vor fi ultimele din viața ei. Acestea aduc noroc și fericire în viața proaspătului cuplu.

Cât mai multe lacrimi de fericire sunt binevenite!


Taierea tortului
 

este una din primele activitati pe care proaspetii miri le fac impreuna. Etajul superior este pastrat pentru ca mirii sa deguste si in primele zile ale mariajului din dulceata nuntii.

 

Secretul rochiei de mireasa 

este cel mai greu de pastrat. Se spune ca daca mirele vede inainte de nunta rochia de mireasa este semn de ghinion si nefericire in viata cuplului, indicand chiar si o posibila despartire.

Intalnirea dintre doua mirese 

este unanim acceptata ca aducatoare de ghinion.

Multe cupluri prefera sa petreaca ziua si noaptea dinaintea nuntii impreuna, dar traditia o interzice, tot pe motiv de ghinion.

 

Sarutul mirilor

 incheie ceremonia religioasa. In vremuri de demult, sarutul era ritualul prin care mirii faceau schimb de spirite, transmitandu-si fiecare cate o parte din suflet celuilalt, ca legamant al iubirii nemarginite.

 

De ce sta mireasa la stanga mirelui?”

. Este o intrebare al carei raspuns cu siguranta ca nu-l cunoasteti. Pozitionarea miresei la stanga mirelui este un obicei care dateaza din Evul Mediu, pe vremea cavalerilor. Obiceiul cerea ca mirele sa-si rapeasca viitoarea mireasa si sa se lupte pentru a o pastra langa el. De aceea partea dreapta trebuie sa fie libera, pentru a-si apara cu sabia (din mana dreapta) prizoniera-viitoarea mireasa.

 

Dansul mirilor 

a devenit o traditie in ceremonia nuptiala imprumutata din timpuri vechi cu regi si regine, cand in cadrul unei serate la palatul regal primii care deschideau seara si dansul erau gazdele. Azi, mirii sunt cei care deschid dansul prin asa numitul “vals al mirilor”. Dansul lor este urmat de cel al mirelui cu soacra / mama si al miresei cu socrul/tatal. Apoi cavalerii de onoare invita domnisoarele la dans.

 

Trecerea pragului

 de catre mire cu mireasa in brate este un obicei nascut din doua superstitii: prima vorbeste despre spiritele rele ascunse sub pragul casei, asfel mireasa trebuie purtata deasupra pragului pentru a se feri de rau. A doua superstitie are in vedere o eventuala cazatura. Daca mireasa nu este purtata cu grija, sau daca se impiedica, este considerat semn rau.

 

 

clfphotoevents.ro clfphotoevents.ro beauty fashion portret artstudio-clfphotoevents-foto

clfphotoevents.ro clfphotoevents.ro beauty fashion portret artstudio-clfphotoevents-foto

Traditii versus obiceiuri imprumutate

Traditii versus obiceiuri imprumutate

Traditii versus obiceiuri imprumutate

Post a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Deschide WhatsApp
💬 Va putem ajuta?
Buna ziua, CLF Photo Events Va putem ajuta? Traditii versus obiceiuri imprumutate - https://www.clfphotoevents.ro/traditii-versus-obiceiuri-imprumutate
Sari la conținut