Trebuie sa ai la nunta ceva nou, ceva vechi, ceva imprumutat, si ceva albastru

Timpul Trece Amintirile Raman !

foto Nunta Wedding

Trebuie sa ai la nunta ceva nou, ceva vechi, ceva imprumutat, si ceva albastru

Trebuie sa ai la nunta ceva nou, ceva vechi, ceva imprumutat, si ceva albastru

 

Tradiția care spune că mireasa trebuie să poarte în ziua nunții ceva vechi, ceva albastru, ceva nou și ceva împrumutat provine din Anglia secolului XIX.

 

O mireasa care este un pic mai superstitioasa, va sti ca in ziua nuntii va trebui sa aiba in tinuta ei ceva nou, ceva vechi, ceva imprumutat, si ceva albastru, deoarece dupa cum veti vedea aceste elemente sunt destul de importante.

 

Astfel exista multe mirese care doresc ca in ziua nuntii lor sa respecte aceasta traditie, care cere sa fie purtate aceste elemente pentru o casatorie cat mai reusita.

 

Aceste piese, pot fi la alegere, piese de imbracaminte, bijuterii, sau alte lucruri de acest gen, pentru a avea in tinuta dumneavoastra, ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat, si ceva albastru.

 

Despre aceasta traditie, trebuie sa stiti ca isi are radacinile in Anglia, undeva prin secolul XIX, cand era la moda sa se poarte ”something old, something new, something borrowed, something blue”, si in cele ce urmeaza va vom prezenta ce reprezinta aceste lucruri.

 

Acel ceva vechi,

inseamna de fapt legatura dintre familia miresei, si mireasa, cu viata ei de inainte, de a se casatori. Din acest motiv, de cele mai multe ori acel ceva vechi pe care aleg miresele sa il poarte de fapt, este o bijuterie de familie, pe care aceasta o va purta in ziua nuntii ei.

 

Ceva nou 

inseamna speranta intr-un viitor bun alaturi de sotul ales. In zilele noastre rochiile de mireasa se cumpara in general noi, asa ca acest aspect este acoperit cu usurinta.

Daca rochia de mireasa pe care o porti este mostenire de la mama, acesta fiind una din traditiile mai vechi, sau este inchiriata, probabil pantofii de mireasa vor fi noi (nu uita sa porti un pic pantofii prin casa totusi, pentru a nu fi in situatia in care in ziua nuntii sa nu poti dansa pentru ca te jeneaza pantofii!)

 

Apoi, traditia iti mai sugereaza sa porti ceva imprumutat,

putem adauga ca inseamna noroc si fericire pentru viitorii casatoriti, si de cele mai multe ori acesta este un acesoriu imprumutat de catre mireasa pentru ziua casatoriei sale, in general de la o prietena. Este de preferat ca cea care iti imprumuta obiectul sa aiba o casnicie fericita, si in acest fel se spune ca va avea o viata fericita, si o casatorie fericita.

Printre cele mai uzuale obiecte  imprumutate se numara: bijuterii, gentute, batiste din matase, etc.
Albastrul  semnifica atat detasarea de valorile acestei lumi si aspiratia sufletului catre divin, cat si profunzimea sentimentelor de dragoste, respectiv fidelitate.

Asadar, a purta ceva albastru

in ziua in care iti unesti destinele cu alesul tau este un simbol al dragostei si al fidelitatii ce trebuie sa va guverneze viata.

Obiectul albastru purtat poate fi o bijuterie cu piatra albastra, o fundita asezata in parul tau chiar la coafor, dupa ce coafura de mireasa este gata, jartiera – acesta fiind un obicei mai modern, ca miresa sa poarte sub rochia de miresa o jartiera care apoi se arunca de catre mire asemeni buchetului de mireasa, doar ca de data aceasta catre grupul de burlaci prezenti la nunta,  etc.

 

Bineinteles ca obiectele din categoria Ceva nou, ceva vechi … se vor alege in asa fel incat sa intregeasca aspectul general si sa nu creeze asocieri de culori sau stiluri nefericite; totul trebuie sa porneasca de la rochia de mireasa, aceasta fiind “piesa de rezistenta” pana la urma, apoi tinem cont de bijuterii, buchet de mireasa si alte accesorii.

clfphotoevents.ro clfphotoevents.ro beauty fashion portret artstudio-clfphotoevents-foto

clfphotoevents.ro clfphotoevents.ro beauty fashion portret artstudio-clfphotoevents-foto

sa ai la nunta ceva nou

sa ai la nunta ceva nou

Post a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Deschide WhatsApp
💬 Va putem ajuta?
Buna ziua, CLF Photo Events Va putem ajuta? Trebuie sa ai la nunta ceva nou, ceva vechi, ceva imprumutat, si ceva albastru - https://www.clfphotoevents.ro/sa-ai-la-nunta-ceva-nou
Sari la conținut